SUNETUL SAU MANTRA „OM”

Sunetul primordial „OM” (sau „AUM”) este sunetul produs de Univers inca de la crearea acestuia.

Sunetul „OM” mai este numit si „sunetul absolut” si reprezinta unitatea dintre toate lucrurile care exista. Acesta este considerat ca fiind sunetul mistic din care au luat fiinta elementele fundamentale ale Universului: Eter, Aer, Apa, Foc, Apa si Pamant.
Simbolul „OM” este baza tuturor creatiilor si este folosit in majoritatea mantrelor, fiind unul dintre cele mai importante simboluri. Daca ascultati mantre in timp ce meditati, beneficiile aduse vor fi multiplicate, fiindu-va indeplinite toate nevoile si eliberandu-va de negativitate.
Este considerat ca suntul „OM” (AUM) este infatisarea t uturor timpurilor (trecut, prezent si viitor) si a celor trei etape ale existentei noastre: nasterea, viata si moartea. Din acest motiv „OM” (AUM) aduce impreuna planul fizic cu cel spiritual.

„OM” reprezinta si o Mantra (rugaciune) in sine fiind samanata (radacina) tuturor creatiilor si a celor patru stari de constiinta: constientizarea, visarea, somnul profund si starea transcedentala a constiintei).