Despre Rudraksha

Despre Rudraksha

Margelele Rudraksha sunt fructe tari ale arborelui Rudraksha si sunt considerate „lacrimile lui Shiva”. El a meditat foarte multi ani si fiecare lacrima care ii curgea din ochi se transforma intr-o samanta din care crestea un copac. Acestia sunt copacii de Rudraksha, se gasesc cel mai des in Asia de Sud-Est, Nepal si India. Rudraksha ne permite sa ne vedem pe noi cu alti ochi si sa ajungem la Eu-l interior, depasindu-ne temerile si limitarile.

Siragul divin de margele Rudraksha este cunoscut pentru proprietatile sale de vindecare, ele sporesc bunastarea pe planul material, mental, fizic si spiritual al unei persoane.

Mitologia spune ca provin din lacrimile lordului Shiva si sunt destinate beneficiului omenirii. In afara de semnificatia mitologica si astrologica, Rudraksha are si o mare importanta stiintifica.

Corpul uman este un circuit bio-electronic complex care cuprinde sistemul nervos central.

Cercetatorii au dovedit ca margelele Rudraksha au proprietati electromagnetice, paramagnetice si induse foarte puternice, care variaza in functie de diferitele fete sau mukhii pe care le are, de la 1 si 21 de mukhii, fiecare avand rolul si influenta ei asupra corpului uman.

Doctorii confirma ca 85% din boli sunt psihosomatice sau legate de stres. Stilul de viata modern, cu o competitie intensa, o lupta continua pentru supravietuire si prosperitate, au dus la o crestere extraordinara a stresului, toate acestea ducand la boli ca insomnia, depresia, boli de inima, boli de piele si multe altele.

Rudrakshele sunt fructele unui copac care au puterea de a vindeca natural, purtate iti asigura succesul, increderea in sine, controlul sanatatii, a presiunii arteriale a stresului mental, controlul anxietatii, cresterea materiala si fericirea. Teste medicale indiene stravechi sustin ca Rudraksha previne imbatrinirea, deci sunt anti-ageing, pot prelungi viata si ajuta la echilibrarea chakrelor din corpul uman.

Se spune ca data de nastere a unui individ poate dezvalui multe incidente majore din viata lui. Deasemenea, terapia cu Rudraksha sugerata prin calcule numerologice si interpretari ale datei de nastere, aduce sanatate, succes, fericire, prosperitate si tot ce ne dorim cu adevarat.

Ajuta, de asemenea, persoanele care au deja impliniri materiale si spirituale, pentru a le mentine si a intelege sensul real al vietii.

Semintele de Rudraksha sunt puse in evidenta din punct de vedere religios si spiritual, ceea ce elimina orice dubiu legat de puterea lor. Exista numeroase studii stiintifice care atesta si dovedesc puterile mistice ale Rudrakshelor asupra corpului uman.

DESCIFRAEA PUTERILOR MAGNIFICE ALE RUDRAKSHELOR CU AJUTORUL STIINTEI MODERNE:

Cu cat stiinta a avansat mai mult, cu atat li s-a permis mai mult oamenilor de stiinta sa aduca dovezi in ceea ce priveste credinta straveche in semnificatia Rudrakshelor. La sfarsitul anilor 1960, puterile Rudrakshelor au fost evidentiate pentru prima oara de un grup de oameni de stiinta, condus de Dr. Suhas Rai, de la Institutul de Tehnologie al Universitatii din Banaras (India).

PUTERILE RUDRAKSHEI ASUPRA SANGELUI:

Una dintre cele mai cunoscute lucrari de cercetare asupra Rudrakshelor apartine Doctorului Suhas Rai al prestigiosului Institut de Tehnologie din Banaras, India. El a afirmat ca puterile vindecatoare ale Rudrakshelor se datoreaza proprietatilor electro-magnetice pe care acestea le au. Atunci cand semintele de Rudraksha sunt plasate in dreptul inimii, ele actioneaza astfel incat sa stabilizeze bataile inimii. Precum in cazul magnetilor, Rudrakshele actioneaza pe principiul Polaritatii Dinamice din fizica. Circulatia sangelui si bataile inimii creaza automat un camp magnetic in jurul corpului – in special in zona inimii. In functie de polaritatea si intensitatea acestui camp magnetic creat, semintele de Rudraksha transmit corpului impulsuri electrice subtile care au o polaritate si o intensitate opusa. Astfel, asupra inimii este exercitata o forta proportionata si echilibrata, care ajuta la reglarea batailor inimii, atunci cand acestea nu sunt in limite normale. In acest mod, este asigurata functionarea normala a circulatiei sangelui in corp.

Un alt studiu, facut de Dr. Jayantha Kumar Sarma (Profesor si Sef al Departamentului S.J.G.C.H.S. al Colegiului Medical Ayurvedic Ghataprabha Karnataka) si asociatii sai, demonstreaza ca extractul de Ethanol din familia de plante Elaeocarpus Ganitrus (Rudraksha) induce o reducere semnificativa a presiunii sangelui, atunci cand este administrat intravenos la anestezii.

Studiul poate fi gasit aici :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3330976/

RUDRAKSHA IN CALITATE DE LEAC:

In anul 1985, Doctorul S.P. Gupta a demonstrat ca inghitirea orala a pudrei de Rudraksha poate reduce presiunea sangelui ridicata, fara a exista efecte secundare. Dl. Vasantrao Vaidya din Maharashtra a aratat ca, atunci cand Rudraksha este lasata in apa, proprietatile electrice ale apei se modifica. Doctorul Gode a dovedit ca Rudraksha contine lipidele numite “Steride” si antioxidantii numiti “Polifenoli”, si nu contine substantele organice numite “Alcaloizi”. S-a aflat ca Rudraksha are puterea de a echilibra/ neutraliza orice exces de substante din corp.

COMPOZITIA RUDRAKSHEI (componentele fizice si substantele continute) :

Rudraksha contine Carbon, Nitrogen, Oxigen si o combinatie din alte cateva substante. Rudraksha are efecte pozitive impotriva stresului, anxietatii, depresiei, palpitatiilor, lipsei concentratiei. De asemenea, Rudraksha ajuta la scaderea temperaturii corpului si calmeaza atunci cand suferim de instabilitate emotionala. Pentru persoanele care sufera de anxietate, este recomandata o Rudraksha mai mare cu cinci muchii, alaturi de Rudrakshe mai mici. Atunci cand suntem agitati, putem tine strans Rudrakshele in mana dreapta timp de zece minute. Acest lucru ne va ajuta sa ne recapatam increderea si stabilitatea.

Rudraksha este foarte eficienta si pentru femeile insarcinate : in cazul femeilor care nu pot concepe un copil sau care sunt predispuse unui avort, Rudraksha Garbh Gauri poate rezolva aceste probleme. De asemenea, pentru oamenii care sufera de tuse prelungita, este recomandata pasta din seminte de Rudraksha cu zece muchii. Atunci cand pasta este consumata cu lapte, opreste tusea prelungita. Aceasta pasta poate fi folosita si la vindecarea bolilor de piele, inflamatiilor, cosurilor, arsurilor.

Semintele de Rudraksha cu trei muchii sunt cu adevarat folositoare in cazul febrei frecvente la copii. Pentru vindecarea Variolei, puteti consuma o cantitate egala de piper negru si pudra din Rudraksha cu apa.

In cazul bolilor mentale, laptele fiert impreuna cu Rudraksha cu patru muchii va ajuta la stabilizarea sistemului nervos.

Semintele de Rudraksha contin Aluminiu, Clor, Cupru, Cobalt, Nichel, Fier, Magneziu, Mangan, Fosfor, Potasiu, Sodiu, Zinc, Silicon, Argint si Aur. Aceste elemente redau proprietatile electromagnetice ale Rudrakshei. Prin urmare, acestea tin sub control stresul, presiunea arteriala si circulatia sangelui.

Corpul uman genereaza impulsuri electrice (bio-electrice) datorita batailor inimii constante, circulatiei sanguine si activitatii senzoriale. Corpul nostru genereaza impulsuri care pornesc din sistemul nervos, din contractiile si din relaxarile muschilor. Cand nivelurile de energie ale corpului difera unul de altul, impulsurile electrice sunt eliberate in corp. Atunci cand stresul intervine, el opreste aceste impulsuri bio-electrice ale corpului si cauzeaza diverse sentimente si emotii neplacute. Rudraksha reface si imbunatateste impulsurile bio-electrice. Datorita puterii sale electromagnetice, Rudraksha este capabila de a balansa impulsurile provocate de corpul uman. Rudraksha are rolul de a trimite anumite impulsuri specifice catre creier, obtinand o reactie pozitiva bio-electric din partea creierului. In urma acestui proces, starea noastra emotionala este imbunatatita.

Datorita puterilor sale electromagnetice, Rudraksha poate acumula energia bio-electrica a corpului uman. Atunci cand suntem stresati, corpul nostrum acumuleaza un nivel prea crescut de activitati : inima ne bate mai rapid, activitatea hormonala este peste limite, ne sunt afectate organele. Purtand semintele de Rudraksha, aceste schimbari neplacute din corpul nostru sunt eliminate iar organismul nostru revine la normal.

RUDRAKSHA VAZUTA DIN PUNCT DE VEDERE RELIGIOS:

In partea de nord a Indiei, in special in zona Himalaya, marii preoti si intelepti poarta cu sfintenie Rudrakshele  pe care le purifica cu ajutorul Mantrelor. In traditia lor, Rudraksha este asociata cu divinitatea, in special cu Zeul Shiva. Este considerat ca nu exista in aceasta lume un obiect mai sacru si mai potent decat Rudraksha. Semintele de Rudraksha au fost purtate de sfinti, de marii intelepti si de nobili, cu scopul de a obtine sanatate, succes si o crestere pe plan spiritual.

Pentru a vorbi de semnificatia religioasa a Rudrakshelor, trebuie sa ne raportam la scriptura Indiei straveche. Aceste scripturi pomenesc de numeroase ori Rudraksha. Una dintre cele mai importante si puternice scripturi legate de Rudraksha, este numita “Shiva Purana”. Aceasta mentioneaza totul despre misticele Rudrakshe (origine, istorie, semnificatie, puteri, etc). de asemenea, Purana precizeaza faptul ca Zeul Shiva a intrat odata intro stare de meditatie profunda, pentru a aduce bine asupra tuturor vietuitoarelor. Atunci cand s-a trezit din starea de meditatie si a deschis ochii, cateva lacrimi i-au cazut instant pe Pamant. Aceste lacrimi s-au transformat in seminte, care mai tarziu au devenit arbori de Rudraksha.

PROPRIETATILE BIOMEDICALE ALE RUDRAKSHEI:

Corpul uman are abilitatea de a transmite impulsuri electrice subtile si vibratii inductive ; de asemenea, poate acumula energie electrica. Sistemul nostru nervos, alaturi de Sistemul Nervos Simpatic si de cel Parasimpatic, si alaturi de sistemele celorlalte organe ale corpului uman, pot fi considerate impreuna ca fiind un circuit bio-electronic.

Impulsurile electrice pe care le avem sunt generate de : pomparea constanta a sangelui de catre inima, circulatia sangelui, diversele simturi (atingere, zgomot, miros, vedere, gust), miscarea continua a neuronilor si a neurotransmitatorilor in creier si in Sistemul Nervos. Acest proces este numit Bioelectricitate. Datorita Bioelectricitatii, creierul transmite corpului comenzile pe care le exercitam fizic. Ceea ce simtim, gandim, auzim, gustam, vedem – toata perceptia umana este dependenta de Bioelectricitate. Atata timp cat Bioelectricitatea functioneaza corect si in mod controlat, organismul uman ramane echilibrat.

Problema intervine atunci cand circuitul Bioelectronic intra in contradictie cu circuitul Mintii noastre : orice activitate care produce stres va duce la dezechilibrul Bioelectronic. Mintea umana poate acumula foarte usor stresul, in consecinta se va produce un dezechilibru in corp. Oamenii sunt predispusi acestui proces, aflandu-se intr-o continua lupta pentru supravietuire si pentru prosperitate.

In zilele noastre, nivelul de stres creste tot mai mult. Aproape orice persoana are probleme cauzate de stres, precum : insomnie, alcoolism, depresie, inadaptare, boli de inima ori de piele, etc. Orice doctor va confirma ca aproximativ 95% dintre aceste probleme sunt cauzate de factorii de stres care ne-au influentat Mintea. Atunci cand ne aflam intr-o situatie care ne cauzeaza mult stres, se creaza o activitate crescuta in creier iar nivelul de neuroni si de neurotransmitatori trece de limite. In acest caz, persoana care se afla intr-un stres mare nu mai poate actiona si reactiona precum ar trebui in mod normal.

RUDRAKSHA ESTE CA O ANCHORA STABILIZATOARE:

  1. In corpul uman, semnalul bioelectric este transmis in mod continuu. Factorul de rezistenta al Rudrakshelor cu anumite muchii este masurat in ohmi. Cand aceste Rudrakshe rezista impulsului bioelectric, un anumit amper de energie este generat in corp. Acest amper actioneaza simultan cu bataile inimii, pe care le regleaza in timp ce transmite creierului impulsuri. Chemicalele pozitive din creierul uman sunt stimulate de aceste impulsuri transmise si, prin urmare, ne vom simti mai bine, mai increzatori si mai plini de energie ; schimbarile in bine vor fi usor de observat. Este dovedit stiintific faptul ca starea si personalitatea noastra depend in mare parte de modul in care functioneaza creierul nostru si de Sistemul Nervos.
  2. Semintele de Rudraksha actioneaza precum niste acumulatori de energie electrica. De aceea, Rudraksha are capacitatea de a interveni in circuitul uman Bioelectric. Astfel, pot fi controlate usor : hiperactivitatea, palpitatii ale inimii, reglarea batailor inimii, etc. Din cauza stresului, activitatea inimii, activitatea hormonala si cea cerebrala cresc ; Rudraksha are rolul de a acumula energia in exces, stabilizand astfel aceste activitati.
  3. Semintele de Rudraksha au proprietati magnetice permanente. A fost observant faptul ca acestea transmit vibratii cu frecvente masurate in unitatea Henry (Secunde Volt/Amperi). Probabil ca acesta este motivul pentru care oamenii incep sa se simta mai bine doar aflandu-se in preajma Rudrakshei, fara sa o atinga.