Chakre

Despre Chakre

Lacrimile lui Shiva (Rudraksha) le vom combina cu pietrele semipretioase in functie de chakra dominanta a zodiei dumneavoastra pentru a creea o bratara unica si persoanalizata.

Margelele Rudraksha sunt fructe tari ale arborelui Rudraksha si sunt considerate „lacrimile lui Shiva”. El a meditat foarte multi ani si fiecare lacrima care ii curgea din ochi se transforma intr-o samanta din care crestea un copac. Acestia sunt copacii de Rudraksha, se gasesc cel mai des in Asia de Sud-Est, Nepal si India. Rudraksha ne permite sa ne vedem pe noi cu alti ochi si sa ajungem la Eu-l interior, depasindu-ne temerile si limitarile.

Chakra dominanta in functie de zodie:

 • Berbec – Manipura sau Chakra plexului solar;
 • Taur – Anahata sau Chakra inimii;
 • Gemeni – Vishuddha sau Chakra gatului;
 • Rac – Ajna sau Chakra celui de al treilea ochi;
 • Leu – Sahasrara sau Chakra Coroanei;
 • Fecioara – Vishuddha sau Chakra Gatului;
 • Balanta – Anahata sau Chakra Inimii;
 • Scorpion – Manipura sau Chakra Plexului Solar;
 • Sagetator – Swadhisthana sau Chakra Sacra;
 • Capricorn – Muladhara sau Chakra Radacinii (baza);
 • Varsator – Muladhara sau Chakra Radacinii;
 • Pesti – Swadhisthana sau Chakra Sacra.

Muladhara (cunoscuta si sub numele de chakra bazei sau radacinii), este localizata la baza sirei spinarii.

Organe fizice unite cu ea: ultima parte a intestinului, membrele inferioare, rinichii, coloana vertebrala la nivelul osului sacru si coccisului. Corespondenta cu sangele si aparatul circulator. Daca aceasta chakra este blocata sau dezechilibrata te simti nesigur, cuprins de spaima; talpile, picioarele si spatele sunt dureroase. Cand este echilibrata, te simti sanatos si puternic, gata sa sari din pat dimineata si sa-ti incepi ziua.

Prima chakra este rosie, asa ca se pot combina cristale rosii: granat, rubin, jasp rosu.

Datorita faptului ca prima chakra se extinde pana la nivelul picioarelor, pana la pamant, pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt de culoare neagra / maro: cuart-fumuriu, ochi-de-soim, onix, obsidian, turmalin negru, metatit, opal.

Swadhistana (cunoscuta si sub numele de chakra sacrala), este situata la jumatatea distantei dintre osul pelvian si buric.

Este asociata cu sexualitatea si creativitatea. Cand este blocata sau dezechilibrata, simti ca-ti lipseste inspiratia, este posibil sa se manifeste disfunctii sexuale, sterilitate sau disfunctii circulatorii. Cand este echilibrata, simti ca emani energie, atractivitate, esti plin de inspiratie si idei originale.

Cea de-a doua chakra este portocalie. Culoarea complementara este alb-lapte.

Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: carneol, jasp rosu, ochi-de-pisica, citrin, sardonix, piatra lunii.

Manipura (numita si chakra plexului solar), este situata sub stern. Este asociata cu puterea personala.

Cand este blocata sau dezechilibrata, te simti slabit sau usor descurajat. Esti inclinat sa fii prea critic cu tine insusi sau esti foarte vulnerabil la criticile sau parerile celorlalti, dai semne de nervozitate. Cand este echilibrata, te simti stapan pe propriile abilitati, optimist, increzator si sigur pe tine.

Cea de-a treia chakra este de culoare galbena. Culoarea complementara este auriul. Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: citrin, chihlimbar, ochi-de-tigru, piatra soarelui, peridot, topaz auriu si zirconiu.

Anahata (cunoscuta si sub numele de chakra inimii), este localizata exact in dreptul inimii si este asociata cu dragostea si emotiile.

Cand este blocata sau dezechilibrata te simti singur sau dezamagit in dragoste, nu manifesti compasiune pentru ceilalti sau sensibilitate. Cand aceasta chakra este echilibrata, simti ca meriti sa fii iubit si, la randul tau, esti gata sa te indragostesti. Esti gata sa-i ierti pe cei care ti-au gresit candva, iti ierti si tie propriile greseli din trecut si crezi ca totul merge spre bine.

Cea de-a patra chakra este verde. Culoarea complementara este rozul.

Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: aventurin, malachit, smarald, turmalin verde, amazonit, fluorit verde, unachit, cuart roz, turmalin roz, rodocrozit, rodonit si kunzit.

Vishuddha (numita si chakra gatului), se afla la nivelul gatului. Este asociata cu capacitatea de comunicare.

Daca este blocata sau dezechilibrata te simti frustrat si incapabil sa te exprimi clar. Este posibil sa vorbesti prea mult si sa-ti fie greu sa-i asculti pe ceilalti. Cand chakra gatului este echilibrata, esti capabil sa-ti comunici atat gandurile, cat si sentimentele – chiar si cele de manie si frustrare – intr-o maniera calma, analitica. Cuvintele rostite si cele scrise te ajuta sa pui bazele unor relatii stabile si sa-ti fixezi scopurile pe care le poti atinge.

Aceasta chakra are culoarea albastra.

Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: lazurit (Lapis-Lazuli), sodalit, turcoaz, crisocola, acvamarin, calcedonie albastra, safir, agat, cuart.

Ajna (cunoscuta si chakra celui de-al treilea ochi), este situata in centrul fruntii. Este centrul imaginatiei si al spiritului.

Cand este blocata sau dezechilibrata este posibil sa pierzi legatura cu realitatea lumii fizice. Cand aceasta este echilibrata esti capabil sa imbini intuitia cu ratiunea; reusesti sa constientizezi al saselea simt, sa fii receptiv la el si sa folosesti vizualizarea creativa pentru a-ti manifesta sperantele si visele. Cea de-a sasea chakra este indigo. Culoare complementara violetul.

Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: ametist, lazurit (lapis-lazuli) sodalit, fluorit violet, turmalit albastru (indigolit), cuart, sugilit.

Sahasrara (numita si chakra crestetului), este situata exact in crestetul capului.

Reprezinta legatura cu spiritualitatea, cu eul tau superior si cu divinitatea. Este punctul de intrare pentru orice tip de energie care iti patrunde in corp si circula prin celelalte chakre. Cea de-a saptea chakra are culoarea violet. Culori complementare: alb, auriu si transparenta incolora.

Pietrele semipretioase benefice pentru aceasta chakra sunt: ametist, sugilit, cuart, selenit, citrin, diamant.